Wwelcome - Over Ons

Wij zijn een jonge organisatie die de samenleving kritisch bekijkt. Wij merken een negatieve spiraal rondom migratie. Dat brengt persoonlijke problemen mee voor de migranten. Denk aan werkloosheid, financiële uitdagingen, taalvaardigheid, gezondheid en opvoeding van kinderen. Dat kan leiden tot maatschappelijke problemen en onvrede bij zowel Belgen als Niet-Belgen.

Wat gaan wij doen? Aan de ene kant ontlasten wij migranten met advies op maat. U vraagt en wij draaien. Wij zoeken uit, wij leggen uit, wij vertalen en wij bemiddelen. Wij werken samen met een scala aan partners, zowel overheid als vzw’s. Ieder heeft zijn specifieke expertise, en wij zorgen ervoor dat u goed voorbereid aankomt. U krijgt de juiste documenten mee, zodat u niet 5 keer terug hoeft te gaan.

Aan de andere kant promoten wij een lang en gelukkig leven in uw nieuwe land. Wij helpen u om financieel goed in orde te zijn en wij organiseren workshops en activiteiten rondom sport, beweging en eten. En wij promoten de verschillende culturen, zodat mensen dichter bij elkaar komen.

Op deze manieren draagt Wwelcome bij aan een open samenleving waarin iedereen zich thuis en opgenomen voelt. Ongeacht afkomst, huidskleur, cultuur, seksualiteit of geslacht. Iedereen is gelijk, en we zijn niet allemaal hetzelfde. De verschillen in cultuur en identiteit zijn mooi en dat promoten wij. De verschillen in levensstandaard gaan wij overbruggen.

Ons Team

Tom - oprichter wwelcome

Tom Koppenol

Oprichter

Tom is degene die het beste bovenhaalt in de mens. Simpel door te luisteren. Hij heeft Wwelcome opgericht om de mensen effectief te helpen met hun administratieve vragen, waardoor ze sterker komen te staan in de samenleving. Hij verzamelt krachtige mensen om zich heen die willen bijdragen aan de maatschappij.

Hisham Masalmeh

Oprichter

Hisham is onze gepassioneerde voorzitter. Direct na de kennismaking was hij verliefd op Wwelcome en wat onze organisatie voor de mensen doet. In zijn thuisland was Hisham de juridische expert. Nu is hij de adviseur en ambassadeur voor de Arabische bevolking in België.

Onze Partners